Hennep

De ongelofelijke Omega-3 en Omega-6 verhouding van hennepolie

groentesalade met een handje olie gieten. omega ratio

De ongelooflijke omega-3 tot omega-6 verhouding (1:3) van hennepolie is iets waar we het vaak over hebben! Maar wat betekent dit precies? In dit artikel gaan we dieper in op wat deze verhouding betekent voor onze gezondheid en hoe hennepolie ons kan helpen de balans in onze voeding te herstellen.

De omega-3 omega-6 verhouding van hennepzaadolie: een essentieel evenwicht voor je gezondheid

Het belang van omega-3 en omega-6

Vetzuren omega-3 en omega-6 zijn zuren essentiële meervoudig onverzadigde vetten, wat betekent dat ons lichaam ze niet kan aanmaken en ze moet verkrijgen via destroomvoorziening. Ze spelen een vitale rol in het functioneren van de hersenende groei en ontwikkeling, evenals in de regulering van deontsteking.

De moderne onevenwichtige voeding

De laatste decennia is ons dieet veel rijker geworden aan bronnen van omega-6 en armer aan omega-3. Dit leidt tot een toename van ontstekingen in het lichaam. Dit leidt tot een toename van ontstekingen in het lichaam en zou wel eens de oorzaak kunnen zijn van veel ziekten. ziekten moderne voeding. Vandaag de dag is de aanbevolen verhouding tussen omega-3 en omega-6 1:5, d.w.z. één molecuul omega-3 voor elke vijf moleculen omega-6. In werkelijkheid zijn we daar nog ver van verwijderd! In werkelijkheid zijn we hier nog ver van verwijderd!

Alarmerende cijfers

Om dit te illustreren onbalansNeem het voorbeeld van Europa: vandaag de dag is de gemiddelde verhouding 1:15, vergeleken met 1:2 in de tijd van de Cro-Magnon mens, en 1:5 in het Neolithicum, met de ontwikkeling van de landbouw.landbouw. Het is genoeg om rillingen over je rug te krijgen!

Waarom deze onbalans?

Deze toename van omega-6 heeft te maken met het feit dat ze minder snel ranzig worden dan omega-3s. L'voedingsmiddelenindustrie gebruikt daarom oliën die rijk zijn aan omega-6 om de behoud en de smaak voedsel. Het beste voorbeeld iszonnebloemolieHet is stabiel, neutraal van smaak en zeer rijk aan omega-6.

De voordelen van hennepplantolie

twee vrouwen koken met hennepolie

L'hennepzaadoliemet zijn 1:3 verhouding van omega-3 tot omega-6 is je bondgenoot. plant om het evenwicht te herstellen dat essentieel is voor je gezondheid. Door deze olie aan je stroomvoorzieningkun je ontstekingen helpen verminderen en genieten van een evenwichtiger dieet. welzijn optimaal.

Waarom kiezen voor hennepolie?

Hennepolie wordt gewonnen uit de zaden van de hennepplant. en is rijk aan essentiële vetzurenin het bijzonder door linolzuren (omega-6) en alfa-linoleenzuur (omega-3). Deze evenwichtige verhouding is zeldzaam en uiterst heilzaam voor ons lichaam.

De voordelen van omega-3 voor de gezondheid

Omega-3 staat bekend om zijn eigenschappen ontstekingsremmers en spelen een cruciale rol in de bescherming tegen cardiovasculaire aandoeningenneurologische aandoeningen en ichronische ontstekingen. Ze helpen ook een gezonde huid te behouden en ondersteunen de hersenfunctie.

De effecten van omega-6 op de gezondheid

Hoewel omega-6 essentieel is, kan een teveel ervan bijdragen aan ontstekingen en verschillende chronische ziekten. Wanneer ze echter in evenwichtige verhoudingen met omega-3 worden geconsumeerd, kunnen ze de cellulaire gezondheid en de werking van het immuunsysteem ondersteunen. immuunsysteem.

Hoe hennepolie in je dieet op te nemen

een zelfgemaakte salade met hennepolie bereiden

Hennepolie opnemen in je dieet is eenvoudig en kan heel heilzaam zijn. Hier zijn een paar suggesties om er het beste uit te halen:

Dagelijks gebruik van hennepolie

  1. Salade dressing : Gebruik hennepolie als dressing voor je salades, pesto's, pasta's, enz. De subtiele nootachtige smaak past goed bij een verscheidenheid aan groenten.
  2. Smoothies : Voeg een eetlepel hennepolie toe aan je smoothies voor extra voeding.
  3. Koken : Hoewel hennepolie niet ideaal is om mee te koken op hoge temperaturen, kan het wel gebruikt worden om licht mee te koken of om toe te voegen aan gerechten na het koken.
  4. Botervervanger : Meng hennepolie met boter voor een gezondere spread.

Verminder ontstekingen en verbeter de gezondheid

Door je inname van omega-3 en omega-6 in evenwicht te brengen, kun je ontstekingen verminderen in je lichaam en verminderen mogelijk het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, beroertes en kanker. diabetesen ontstekingsaandoeningen. Hennepolie, met zijn ideale verhouding, kan een sleutelrol spelen in dit evenwicht.

Conclusie: Maak van hennepolie je culinaire bondgenoot

Hennepolie is niet alleen een natuurlijke voedingssupplement. Het is een krachtige bron van essentiële voedingsstoffen die het cruciale evenwicht tussen omega-3 en omega-6 kan helpen herstellen. Door deze olie in je dieet op te nemen, kun je niet alleen je algemene gezondheid verbeteren, maar ook veel moderne ziekten helpen voorkomen. Vullen met vitaminen en mineralen!

Ontdek onze biologische hennepoliede prinses van plantaardige oliën. Hennepolie wordt verkregen door koude pers van hennepzaad.

Ben jij overtuigd van de voordelen van hennep? Ontdek Ons assortiment Cannavie-voeding !

Benieuwd naar onze met cannabinoïden verrijkte oliën? Onze assortiment CBD-oliën wacht op je.

Volg ons op Facebook en Instagram !

Verwante berichten