Wie zijn wij?

EEN PAAR WOORDEN OVER CANNAVIE

Een fabriek, mensen en waarden

"Canna

verwijst naar de botanische naam van hennep: Cannabis Sativa L.

"Vie"

symboliseert de overvloed, duurzaamheid en voordelen van deze prachtige bron.

"Vie" weerspiegelt ook ons verlangen om een plant weer tot leven te brengen die meer dan een eeuw lang ten onrechte is verdoezeld en gedemoniseerd.

We zien onszelf als zowel aannemers en militanten :

Sinds 2015 hebben we ons hart en onze energie gewijd aan herstellen de hennepteelt in onze gewoonten en op ons platteland. We doen dit via onze communicatie op sociale netwerken, markten en andere evenementen van allerlei aard. Onze boodschap is er een van betrokkenheid: " Hennep kan de wereld redden! "

Meer specifiek werken we samen met boeren Wallonië en hebben een assortiment voedings- en cosmeticaproducten ontwikkeld op basis van biologisch hennepzaad. Onze producten zijn verkrijgbaar in verpakte vorm of in bulk en zijn te vinden in de schappen van biologische winkels, maar ook in andere producten die door lokale ambachtslieden zijn ontwikkeld (pasta, granola's, zeep, crèmes, chocolade, enz.).

 

WIE ZIT ER ACHTER CANNAVIE?

Een beetje geschiedenis...

Victor, 31 jaar, hennepmaker

In 2010, op 20-jarige leeftijd, een beetje verloren bij het kiezen van mijn carrièrepad en teleurgesteld in een maatschappij die naar mijn smaak niet genoeg zorg droeg voor mens en natuur, kwam hennep in mijn leven als een echte openbaring. Voedsel, textiel, papier, cosmetica, medicijnen - hoe kun je niet verbaasd zijn als je zoveel toepassingen voor één plant ontdekt? Voor mij was deze plant al snel een oplossing voor een groot aantal sociale en milieuproblemen. Zodra ik het ontdekte, wist ik dat hennep een belangrijke rol in mijn leven zou spelen. Ik ben er zelfs vast van overtuigd dat het een levensmissie is.

In 2014 ging ik, vastbesloten om het professionele hennepavontuur aan te gaan, op pad om de pioniers van een jonge Belgische industrie te ontmoeten. Samen met Geoffroy, een andere hennepenthousiasteling, sloot ik me aan bij de projecten Purchanvre (een merk van voedingsproducten) en Be.Hemp (een defibrillatieplant). We begonnen België te doorkruisen om het publiek bewust te maken van de talloze voordelen van onze geliefde plant.

DE GEBOORTE VAN CANNAVIE

Van droom naar werkelijkheid

Het idee om hennep te kweken heeft me geen moment losgelaten. Het is een stap die volgens mij essentieel is om mezelf echt vertrouwd te maken met de plant en mijn kennis erover te verdiepen.

In 2015 ontmoette ik Muriel, die me in staat stelde mijn droom te verwezenlijken door me uit te nodigen om in lente 2016 een paar hectare te planten op haar land in Sart-Bernard (Namen). . Dit is het moment waarop Cannavie werd geboren.

Omdat ik niet uit een boerenmilieu kom, vond ik het moeilijk om door te breken in de sector en had ik een aantal tegenslagen te verduren. Gelukkig zorgden mijn passie en ambities ervoor dat ik niet opgaf, ook al heb ik er meer dan eens over nagedacht...

KANNAVIE VANDAAG

Een breed scala aan producten gemaakt van hennep

LEER ONS BETER KENNEN

Ons team

victor chanvrier in zijn hennepveld

Victor Baugnée

OPRICHTER - MANAGER

Christophe Feron

BEDRIJFSONTWIKKELING

Julien Canvat

DIGITALE MARKETING

Madeline Marriettos

COMMUNICATIE