EEN ECHTE SCHAT VOOR ONS LICHAAM

La hennepzaad

La hennepzaad bevat een van de belangrijkste eiwitten volledig en verteerbaar van de planeet. 

Het is ook  een uitstekende bron vanomega-3die essentieel zijn voor het behoud van een goede gezondheid van hart en bloedvaten, hersenen en gewrichten...

Omega 3 en 6 zijn essentiële vetzuren. Ze worden gedefinieerd als "essentieel" omdat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken en ze dus in ons voedsel moeten zitten.

In de loop der decennia heeft onze voeding de bronnen van omega-6 aanzienlijk vergroot, terwijl de inname van omega-3 is afgenomen. Deze onbalans kan een chronische ontstekingsreactie in het lichaam bevorderen, wat mogelijk bijdraagt aan de ontwikkeling van veel moderne ziekten. Momenteel wordt aanbevolen om een omega-3/omega-6-verhouding van 1:5 aan te houden, wat betekent dat er één omega-3-molecuul is voor elke vijf omega-6-moleculen.

Hennepzaden hebben een uitzonderlijke omega-6/omega-3 verhouding van 1:3!

ZE HEEFT ALLES OM ONS TE VERLEIDEN

Bezoek keuken !

La hennepzaad kan rauw worden gegeten. Strooi het over al je gerechten gezouten (salades, rijst, soepen, quiches...) en zoete (desserts, yoghurt, muesli's...).

In de vorm van bloemVoeg het toe aan je brooddeeg, pannenkoeken, cakes... of gewoon aan je smoothies of milkshakes om vol te zitten met eiwitten en vezels!

L'hennepzaadolie geeft een heerlijke lentesmaak aan je gerechten en zorgt tegelijkertijd voor een aanzienlijke hoeveelheidomega-3. Het wordt alleen geconsumeerd koud om alle voedingswaarde te behouden.

Onze Hennep recepten

Klik op de afbeelding