Hennep is een eenjarige plant die behoort tot de cannabaceae.

Het wordt al heel lang door de mens gekweekt voor zijn eik (vezel), waarvan hij stofen touwenen zeilen tot de komst van katoen, exotische vezels en vervolgens synthetische vezels. Synthetische vezels markeerden het begin van de afname van het gebruik van hennep door de mens.

DE VRAAG WAAR IEDEREEN AAN DENKT:

"Hennep of Cannabis?

Beide termen verwijzen naar de dezelfde plant. "Chanvre" (Frans) is simpelweg de vertaling van het Latijnse woord "cannabis". Het eerste wordt vaak gebruikt om de variëteiten aan te duiden industrieel (arme in THC) en de tweede voor de variëteiten medicinaal of recreatief (rijk in THC). Het wordt soms ook hennepzaadzoals de naam van het hennepzaad.

Wist je dat?

Hennep is een van de de eerste door de mens gedomesticeerde planten. Duizenden jaren lang, op zijn minst sinds het neolithicum, heeft de mens het overvloedig gekweekt om te overleven. voerde jurkte maken touwenen zeilende papierde brandstofen geneesmiddelen...

Hennep is zelfs een gewas van basisvereiste tussen de 16e en 19e eeuw, totdat meer winstgevende industrieën opkwamen.
Helaas zijn ze ook oneindig veel vervuilender en zijn de hulpbronnen die ze exploiteren (olie, bossen, katoen, enz.) over het algemeen beperkt.

Nu we een groot deel van de hulpbronnen op aarde hebben uitgeput en te maken hebben met enorme vervuiling, is het hoog tijd om ons te richten op duurzamere hulpbronnen. Bij Cannavie zijn we ervan overtuigd dat hennep hierin een rol kan spelen. overgang.

Om dit alles te illustreren, nodigen we je uit om een video te bekijken die is opgenomen tijdens onze open dagen in augustus 2018:

Anekdotes

La eerste bijbel gepubliceerd door Gutenberg (1456) en de Amerikaanse grondwet (1776) werden gedrukt op henneppapier.

Ten tijde van de zeilbotenalle schepen waren uitgerust met zeilen, touwen, ladders, lijkwaden... gemaakt van hennep.

In de jaren 1930 ontwikkelde Henry Ford een auto waarvan de chassis en de carrosserie waren gemaakt van hennep. Als klap op de vuurpijl reed ze op biodiesel van hennep! Helaas kwam het project niet verder...