Hennep

Is hennep goed voor mijn kinderen?

kind dat rent en plezier heeft in een veld, hennep voor kinderen

Hennep is een plant met veel goede eigenschappen, die vaak onbekend zijn bij het grote publiek. Je vraagt je misschien af of het veilig is om je kinderen hennep te geven. ? Goed nieuws! Hennep gebruikt in voeding bevat geen psychotrope stoffen. Het vormt dus geen gevaar voor kinderen en kan hen juist veel voordelen bieden. In dit artikel onderzoeken we de voordelen van hennep voor de gezondheid en het welzijn van jonge kinderen.

De voordelen van hennep voor kinderen

Hennep, een veilige plant voor je kinderen

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen industriële hennep van recreatieve cannabis bekend als Indiase hennep. Industriële hennep, gebruikt voor zijn zaden, vezels en olie, bevat extreem lage THC-gehaltes (tetrahydrocannabinol), de psychotrope stof in cannabis. Producten op basis van hennep die bedoeld zijn voor consumptie vormen daarom geen risico voor kinderen.

Door te kiezen voor kwaliteitsproducten op basis van hennep van debiologische landbouw en getest op THC-gehalte, kun je er zeker van zijn dat je je kroost de best mogelijke voeding geeft. gezonde voeding en veilig.

Een bron van essentiële voedingsstoffen

Hennep is een uitstekende bron van voedingsstoffen benodigdheden voor de groei en de ontwikkeling van kinderen.

Hennepzaden zijn rijk aan :

 • Eiwitten Ze bevatten alle aminozuren essentieel, waardoor het een bron van complete proteïnen en gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen.
 • Vetzuren omega-3 en omega-6 Deze vetzuren spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel. zenuwstelsel.
 • Vitaminen en mineralen Hennep is rijk aan vitaminen E, B1, B2, B3, B6 en in mineralen zoals magnesiumkalium calciumijzer en zink.

Door voedingsmiddelen op basis van hennep in het dieet van je kinderen op te nemen, geef je ze een gezond, evenwichtig dieet. voedingsinname om hun groei en ontwikkeling te ondersteunen.

glimlachend klein meisje dat een koekje eet en een kop vasthoudt

Een bondgenoot voor de spijsvertering

De vezels aanwezig in hennepzaad kan helpen het immuunsysteem van het lichaam te reguleren. darmtransit. Regelmatige consumptie van hennep kan het volgende voorkomen obstipatie en bevorderen een goede spijsvertering. Bovendien dragen vezels bij aan een verzadigd gevoel, wat kan helpen om eetlust reguleren en vermijd overmatig snacken.

Ondersteuning voor het immuunsysteem

De voedingsstoffen in hennep, zoals essentiële vetzuren en vitaminenbijdragen aan het soepele verloop van de immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem helpt het lichaam te beschermen tegen ziekten. infecties en ziekte, wat vooral belangrijk is tijdens de groei.

Een alternatief voor voedselallergieën

Voor kinderen die lijden aanvoedselallergieëns, in het bijzonder aan zuivelproducten en notenHennep kan een interessant alternatief zijn. Hennepmelk is bijvoorbeeld van nature lactosevrij en kan koemelk vervangen in het dieet van intolerante kinderen. Hennepzaad kan ook worden gebruikt in plaats van noten in allerlei recepten.

Een aanwinst voor de gevoelige huid

L'hennepzaadolierijk aan essentiële vetzuren, kan heilzaam zijn voor de gevoelige huid. Het hydrateert en verzacht de droge, geïrriteerde of eczeemgevoelige huid. Je kunt het volgende gebruikenpure hennepzaadolie Of kies voor cosmetica op basis van hennep die speciaal is samengesteld voor de gevoelige huid van kinderen.

Hoe kan hennep worden opgenomen in het dieet van kinderen?

Er zijn veel manieren om hennep in het dieet van je kinderen te verwerken:

 • Voeg toe gepelde hennepzaden in smoothies, yoghurt of ontbijtgranen.
 • Gebruik hennepbloem (proteïnepoeder) in je cake-, pannenkoek- of broodrecepten voor een extra voedingsboost.
 • Maak zelfgemaakte hennepmelk door hennepzaadjes te mengen met water voor een voedzame plantaardige melk.
 • Voeg wathennepzaadolie in vinaigrettes of gebruik het om gekookte groenten op smaak te brengen.

Bij Cannavie bieden we een assortiment producten gemaakt van Belgische kwaliteitshennep, geteeld met passie en respect voor het milieu. Ontdek onze webshop en ontdek hoe hennep kan bijdragen aan het welzijn van het hele gezin.

Conclusie

Hennep is een plant met duizenden voordelen voor de gezondheid en het welzijn van kinderen. Hennep is rijk aan essentiële voedingsstoffen en ondersteunt de groei, ontwikkeling en het immuunsysteem van jonge kinderen. Door voedingsmiddelen op basis van hennep in hun stroomvoorzieningbied je ze een bron van voeding terwijl ze kennismaken met nieuwe smaken.

Bij Cannavie zijn we ervan overtuigd dat hennep een plaats heeft in een moderne samenleving. gezond eten voor jong en oud. We hopen dat dit artikel je meer inzicht heeft gegeven in de voordelen van hennep voor je kinderen en je ideeën heeft gegeven over hoe je hennep in hun dagelijks leven kunt integreren.

Volg ons op Facebook en Instagram !

Een gedachte over "Le chanvre est-il bon pour mes enfants ?"

 1. X22Beili schreef:

  Hey mensen!!!!!
  Goed humeur en veel geluk voor iedereen!!!!!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *