Caesar salade met hennepzaad
Op zoek naar een smakelijk alternatief voor de klassieke Caesar salade?
Zeg kip en ansjovis vaarwel en ontdek deze vegetarische versie vol herfstsmaken! 🍂
➡️ Kip vervangen door gekarameliseerde pastinaken en wortelen
➡️ Ansjovis vervangen door kappertjes en worcestershiresaus
➡️ Allemaal verrijkt met hennepzaad dat rijk is aan proteïnen en omega-3.
INGREDIËNTEN
Voor de Caesar saus (voor 4 personen) :
1 zachtgekookt ei
2 of 3 tenen knoflook
20g van Cannavie gepelde hennepzaden
40 g Parmezaanse kaas
🌿 olijfolie
Kappertjes
🌿 4 el Worschester saus
🌿 zout, peper
Salade garnering :
🌿 1 molet ei per pers.
1 grote sla
1 Rode kool
Gekarameliseerde wortelen en pastinaken
Rauwe cichorei
INSTRUCTIES
- Meng alle ingrediënten voor de saus samen.
- Karameliseer de pastinaakplakjes en wortelen.
- Schik het gekookte ei, de sla, wortelen, pastinaken, kool en witlof op het bord.
- Garneer met je heerlijke Caesar saus.
- Bestrooi met Cannavie hele gepelde hennepzaadjes.

De Cannavie producten in dit recept
Biologisch gepeld hennepzaad
Gepeld hennepzaad is een uitstekende bron van volledige eiwitten (31%) en omega 3- en 6-vetzuren. Hennepeiwitten zijn goed verteerbaar en bevatten alle 8 essentiële aminozuren.
Mals en genereus, het past uitstekend bij uw zoute en zoete gerechten (salades, soepen, muesli's, smoothies, enz.)
Strooi het overal!
Biologische hennepolie
Hennepolie wordt vaak beschouwd als de kampioen onder de plantaardige oliën.
- Ideale verhouding vanomega-3 en omega-6 voor een optimale aanvoer van essentiële vetzuren
- Koudgeperst om de voedingseigenschappen te behouden
- Geen additieven geen conserveringsmiddelen, ethische en lokale landbouw
- Delicate smaakt met noten van hazelnoot, ideaal om je gerechten op smaak te brengen
- Veganistisch
Biologisch heel hennepzaad
La hennepzaad bevat een groot aantal essentiële voedingsstoffen (complete eiwitten, omega-3, omega-6...) en is licht verteerbaar voor ons lichaam.
- 100% biologische hennep (BE-BIO-03)
- Veganistisch, glutenvrij
- Geen additieven, ethische landbouw en lokaal
Ze zijn gemakkelijk te verwerken in je dagelijkse gerechten en geven je gerechten een heerlijke nootachtige toets, terwijl ze ook een heleboel gezondheidsvoordelen bieden.