Caesar salade met hennepzaad
Op zoek naar een smakelijk alternatief voor de klassieke Caesar salade?
Zeg kip en ansjovis vaarwel en ontdek deze vegetarische versie vol herfstsmaken! 🍂
➡️ Kip vervangen door gekarameliseerde pastinaken en wortelen
➡️ Ansjovis vervangen door kappertjes en worcestershiresaus
➡️ Allemaal verrijkt met hennepzaad dat rijk is aan proteïnen en omega-3.
INGREDIËNTEN
Voor de Caesar saus (voor 4 personen) :
1 zachtgekookt ei
2 of 3 tenen knoflook
20g van Cannavie gepelde hennepzaden
40 g Parmezaanse kaas
🌿 olijfolie
Kappertjes
🌿 4 el Worschester saus
🌿 zout, peper
Salade garnering :
🌿 1 molet ei per pers.
1 grote sla
1 Rode kool
Gekarameliseerde wortelen en pastinaken
Rauwe cichorei
INSTRUCTIES
- Meng alle ingrediënten voor de saus samen.
- Karameliseer de pastinaakplakjes en wortelen.
- Schik het gekookte ei, de sla, wortelen, pastinaken, kool en witlof op het bord.
- Garneer met je heerlijke Caesar saus.
- Bestrooi met Cannavie hele gepelde hennepzaadjes.
De Cannavie producten in dit recept
Biologische hennepolie
Hennepolie wordt vaak beschouwd als de kampioen onder de plantaardige oliën.
- Ideale verhouding vanomega-3 en omega-6 voor een optimale aanvoer van essentiële vetzuren
- Koudgeperst om de voedingseigenschappen te behouden
- Geen additieven geen conserveringsmiddelen, ethische en lokale landbouw
- Delicate smaakt met noten van hazelnoot, ideaal om je gerechten op smaak te brengen
- Veganistisch
Biologisch gepeld hennepzaad
Gepeld hennepzaad is een uitstekende bron van volledige eiwitten (31%) en omega 3- en 6-vetzuren. Hennepeiwitten zijn goed verteerbaar en bevatten alle 8 essentiële aminozuren.
Mals en genereus, het past uitstekend bij uw zoute en zoete gerechten (salades, soepen, muesli's, smoothies, enz.)
Strooi het overal!
Biologisch heel hennepzaad
5,00 €La hennepzaad bevat een groot aantal essentiële voedingsstoffen (complete eiwitten, omega-3, omega-6...) en is licht verteerbaar voor ons lichaam.
- 100% biologische hennep (BE-BIO-03)
- Veganistisch, glutenvrij
- Geen additieven, ethische landbouw en lokaal
Ze zijn gemakkelijk te verwerken in je dagelijkse gerechten en geven je gerechten een heerlijke nootachtige toets, terwijl ze ook een heleboel gezondheidsvoordelen bieden.