Bananenbrood met hennep proteïne
We geven je de klassieke zin over overrijpe bananen en bananenbrood, maar...🍌
Wist je dat je hennep-eiwitpoeder in zowat al je broden, cakes en koekjes kunt verwerken? 🍰
Deze hennepcake zal fijnproevers van alle leeftijden bekoren!
INGREDIËNTEN
2 eieren
60 g bruine suiker
3 rijpe bananen (2 voor de taart, 1 voor de decoratie)
30 g Cannavie® hennep proteïne poeder
210 g bloem
50 g chocoladestukjes
1 theelepel kaneel
Zuiveringszout of gist
Parelsuiker voor decoratie
VOORBEREIDING
- Breek de eieren in een kom. Voeg de suiker en bruine suiker toe en klop tot het mengsel wit wordt.
- Voeg je geprakte bananen toe.
- Snijd de boter in stukjes en smelt in een steelpannetje of in de magnetron. Het is nog lekkerder met hazelnootboter.
- Voeg de gist en de bloem toe en mix tot een gladde massa. Spatel tot slot de chocoladeschilfers erdoor.
- Bak 45-55 minuten op 190*c (dit hangt af van je oven - controleer het met een mes!).

De Cannavie producten in dit recept
Biologisch hennep eiwitpoeder
Hennep proteïne bevat de 8 essentiële aminozuren Daarom wordt het vaak een "compleet eiwit" genoemd. Ons poeder bevat 50% van eiwitten !
Voeg het (maximaal 20%) toe aan je milkshakes, smoothies, pannenkoeken, groenteburgers, broden, gebak...
Hennep proteïne is een belangrijk uitstekende aanvulling voor sportliefhebbers, vegetariërs/vegans of gewoon mensen die willen hun plantaardige eiwitinname verhogen.