Hennep als isolatie

L'hennep isolatie is een oplossing ecologisch effectief voor het isoleren van een huis of een ander gebouw. 

Hennep biedt voordelen op het gebied van thermisch en akoestisch comfortHet is duurzaam en milieuvriendelijk.

Prestaties thermisch

Hennep is een uitstekende isolatorideaal om warmteverlies in de winter effectief te beperken en in de zomer een aangename temperatuur te behouden. 

  • Dankzij de hoge thermische capaciteitHet slaat warmte op en geeft deze geleidelijk af.
  • Sa lage thermische geleidbaarheid maakt het een effectieve isolator tegen hitte.
  • Met een warmtegeleidingscoëfficiënt (lambda) van 0,040 W/m.K is hennep een van de beste isolatoren, vergelijkbaar met of zelfs beter dan glas- of steenwol. Door te kiezen voor deze isolatie kun je je energieverbruik verminderen en de uitstoot van broeikasgassen terugdringen.

Eigenschappen akoestiek

Hennep onderscheidt zich door zijn opmerkelijke eigenschappen akoestiekDit verbetert het wooncomfort thuis aanzienlijk. Het is zeer effectief voor geluid absorberen en geluidshinder verminderenOf ze nu van buiten of van binnen komen.

Het beschermt tegen omgevingsgeluid zoals wegverkeer of buren, maar ook tegen contactgeluid zoals voetstappen of stoten. Met een geluidsisolatie die de 40 dB kan overschrijdenHennep presteert beter dan de meeste traditionele isolatiematerialen.

Door het verminderen van geluidsoverlastHennep helpt om een kalme en ontspannen sfeer te creëren. vreedzaamwaardoor je een goede nachtrust krijgt, je je beter kunt concentreren en je meer ontspannen voelt. welzijn algemeen.

Hennep voor een gezonde habitat

Hennep werkt van nature als een fungicideantibacterieel en insectenwerend. Bovendien is het reguleert vochtigheid en binnentemperaturen, voor een gezonde en aangename omgeving.

Hennep, als hygroscopisch materiaalHet heeft het vermogen om de vochtigheid te reguleren door overtollig water te absorberen en naar behoefte weer af te geven.

Deze functie helpt voorkomen dat condensatie en schimmels, met behoud van een goed beschermingsniveau. kwaliteit van de binnenlucht. Hennep is van nature vrij van giftige of allergene stoffen en garandeert een gezond binnenklimaat. gezond milieuvoor zowel de bewoners als het ecosysteem.

Akoestische isolatiesteen van hennep

Hennep is een duurzame oplossing

Hennep is hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. Voor de productie is weinig energie nodig, waardoor de ecologische voetafdruk kleiner is.